Ana Sayfa / Saç Bloğu / Evde Saç Kesimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
evde saç kesimi

Evde Saç Kesimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Saçlar; yüz güzelliğini ortaya çıkaran en önemli unsurların başında gelir. Dış görünüşü oldukça fazla etkileyen saçların bakımlı ve parlak olmasının yanında,  kişilerin yüz hatlarına uygun kesime sahip olması da şarttır. Çünkü her saç modeli, her insana uygun olmaz ve yanlış seçilen bir saç kesimi, kişileri üzebilir. Bu nedenle kadınların bir çoğu kendi stillerini bulmak için kuaför arayışına girer. Ancak kimi zaman maddi olanaksızlıklar, kimi zaman ise beklentileri karşılamayan kuaförler nedeniyle kadınlar saçlarını kendileri kesmeyi tercih edebiliyor. Bir çok insana göre imkansız gibi görünen evde saç kesimi ise dikkat edilecek bir kaç küçük nokta ile oldukça kolaylaşıyor. Öncelikle kişinin saçlarını kestirmeye karar vermesi, kendisine yakışan saç modelini belirlemesi, uygun ortamı bulması, saç kesimi için gerekli olan malzemeleri hazır bulundurması ve tabi ki cesaretli olması gerekiyor.

Evde Saç Kesimi İçin Kararınızı Netleştirin

Özellikle son zamanlarda tüm dünyada yaygın olan salgın hastalık, insanların kişisel bakımlarını evde yapmalarını zorunlu hale getirdi. Kadın güzelliğinin sembolü olan saçlar ile ilgili bazı işlemler,  uzun zamandır evde yapılıyordu. Şimdilerde buna saç kesimi de eklendi. Artık pek çok kadın evinin konforunda ve risk almadan kendi saçlarını kesebiliyor. Bunun için ilk önce kadınların saçlarını kestirmeye karar vermesi gerekiyor. Saç boyu ya da şekli hakkında net olmayan kişiler kuaföre dahi gitse aynı memnuniyetsizliği yaşayabilir. Bu nedenle siz de saçlarınızı kestirmeye kesin karar verdiyseniz, kesim işlemine başlayın..

Kendi Yüz Hattınıza ve Stilinize Göre Saç Modelini Belirleyin

Her insanın yüz şekli farklıdır. Saç şekli belirlenirken yüz hatlarına uygun model seçilmesi, yüz’ün çok daha çekici görünmesini sağlar. Sadece moda diye ya da kişilerin tarzı olması nedeniyle seçilen modeller, kişilere yakışmayabilir. Bu nedenle evde saç kesimi yapacak kişilerin, küçük bir araştırma yapmaları ve hatta uzman kişilerin fikirlerini almaları gerekebiliyor. Ancak bizim önerimiz saçlarını ilk kez kesecek olan kişilerin herhangi bir model kesiminden önce ilk olarak saç boyunu kısaltarak işleme başlamalıdır. El alışkanlığı edindikten sonra yüz hatlarına göre saç şekli çok daha rahat verilebiliyor. İlgili Haber : Saç Yıkarken Yapılan 10 Hata

Saç Kesimi İçin Uygun Ortam Yaratın

Saç modeli belirlenmesinden sonra dikkat edilecek en önemli unsur, ortamın gerekli ışığı almasıdır. Aydınlık ve ışığın doğru yansıdığı ortam, saç kesiminde yapılabilecek hataların önüne geçecektir. Bununla birlikte rahat bir oturma alanının bulunması ve kişilerin hareket alanının da uygun genişlikte olması şarttır.

Saç Kesimi İçin Malzemelerinizi Doğru Seçin

Saç kesimi için dikkat edilecek en önemli nokta, saç makasının seçimidir. Evde bulunan makaslar saç kesimi için uygun değildir. Bu nedenle kuaförlerin kullandıkları makas ile istenildiği taktirde ara makası adı verilen ve kat oluşturmaya yarayan kapsamlı makaslar kullanılmalıdır. Ayrıca sık uçlu taraklar, evde ortamın batmaması için örtü, hem arka hem de ön tarafın rahatça görünebilmesi için iki adet ayna ve sprey şişeye doldurulmuş su mutlaka bulundurulmalıdır.

Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

Ortam ve gerekli malzemeler hazırlandıktan sonra, ilk olarak saçlar hafifçe ıslatılmalıdır. Saçlar düz kesilecek ise ve saç boyu yeteri kadar uzun ise önce saç, ense hizasından at kuyruğu yapılır, ikinci bir toka kesilmesi istenilen yerin alt kısmına takılır ve bu tokadan bir kaç santim altında kesim yapılır. Saçlarda hata oranının azaltılması için dikkate alınması gereken önemli bir ipucu ise saçların istenilen kısalıktan bir kaç santim daha uzun kesilmesidir. Saç; katlı kesim isteniyorsa, tepeden itibaren saç kıvrılarak,  istenen hizadan kesimin gerçekleştirilmesidir.  Düz saçlar için katlı kesim yapmak bir nebze daha zor olabiliyor. Dalgalı ve kıvırcık saçlarda hatalar çok daha az kendini gösteriyor. Ancak bunlar sizin hevesinizi yok etmesin.  Evde saç kesimine karar verdiyseniz önerilerimizi dinleyin, cesaretli olun ve hataların el alışkanlığı kazandıkça en aza ineceğini bilerek, çıkan sonuçların sizi üzmesine izin vermeyin!

Bu habere de bakabilirisiniz

Röfle Nedir? Hakkında Detaylar

Röfle Nedir?

Röfle Nedir, Saç telleri arasından güzel topuzlar seçilerek saç renginin 1 tondan 6 tona kadar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir