Ana Sayfa / Saç Bloğu / Röfle Nedir?
Röfle Nedir? Hakkında Detaylar
Röfle Nedir?

Röfle Nedir?

Röfle Nedir, Saç telleri arasından güzel topuzlar seçilerek saç renginin 1 tondan 6 tona kadar açılması işlemidir. Genellikle ince saçlarda en iyi görünen röfle, griyi maskelemenin de bir yoludur. İşaretleyiciler de renkli olabilir. Bu durumda, rengin görünmesi için saçın hala açılması gerekir. Ancak düzenli bakım ile kilitlerinizin vereceği zararı en aza indirmeniz mümkün.

Röfle Türleri Nelerdir?

En popüler olan dip röfle ve şiş röfledir ancak röfle, klasik röfle, meç, balyaj ve degrade-gölge gibi seçeneklerle de uygulanır. Tüm bu seçeneklerin amacı doğal saç renginden daha açık bir ton elde etmek ve yumuşak geçişler yaratmaktır.

Dip Röfle Nedir?

Saçınızın genel görünümünü değiştirmek istiyorsanız düşük bir at kuyruğu seçebilirsiniz. Vurgular genellikle arka plana çok yakın olmadan uygulanır. Alt buklede saçın alt kısmından başlanarak boyama yapılır. Aynı zamanda, tüm saç için röfle yaptırmak gerekli olmayabilir. Saçınızı boyayacaksanız, boya ve saç renginin uyumlu görünmesi için aralıkları işaretleyebilirsiniz. Saçlar diğer tekniklere göre daha uzun uzar çünkü daha sık boyama gerektirir demek için acele etmenize gerek yoktur. Çünkü kendi renginiz köklerden gelecektir.

Şiş Röfle Nelerdir?

Bu uygulama, işaretleme seçenekleri arasında en doğal görünümü veren seçenekler arasındadır. Ombreye benzer şiş röfle, saçın daha açık tonlarda ince kümeler halinde boyanmasıyla elde edilir. Saçların bir kısmı köklere daha yakın, bir kısmı ise saçın ortasında boyanır.

Röfle Neden Tercih Ediliyor?

  • Saça parlaklık katar. Yüzlerce yıldır ışıltı gençlikle ilişkilendirilir.
  • Röfle, renk yanılsaması ile daha genç görünmenizi sağlar.
  • Tüm saça uygulanacak açma işleminde dip boyayı bekletebilirsiniz.
  • Arka plan daha koyu, saç daha kalın görünür
  • Röfle dozu doğru ayarlanırsa oldukça doğal hissedilebilir.

Herkes Röfle Yaptırabilir Mi?

Herkes Röfle Yaptırabilir Mi Hakkında Detaylar
Herkes Röfle Yaptırabilir Mi
Saçınız platin ise, açık renkli saçlar röfle kendini göstermez ve saçlar en üst düzeyde işlem görmüş ve yeniden açılmışsa saç kırılabilir. Saçınız kalınsa röfleyi iyi tutmayabilir. Genellikle ince telli saçlar için röfle önerilir. Kıvırcık saç ombre için idealdir, böyle bir saç modeliniz varsa ombre deneyin. Saçınız zarar görmüş veya kırılmış olsa bile röfle önerilmez. Çünkü açma işlemi saçınızdaki yıpranma artacaktır.

Röfle ve Balyaj Arasındaki Fark Nedir?

Röfle ve Balyaj, her iki renklendirme tekniği de saçta ton geçişleri ve parlaklık oluşturduğu için sıklıkla karıştırılır. Balayaj ve röfle arasındaki fark, balyaj işleminin uygulanması sırasında doğal saç renginin korunmasıdır. Röfle işlemi sırasında saç tutamları tamamen boyansa da renk yoğunluğu kuluçka işlemi sırasında sadece saçın uzunluğuna ve uçlarına eklenir.

Evde Röfle Yapmanın Aşamaları

Öncelikle hangi rengi vurgulamak istediğinize karar vermelisiniz. Doğal görünmek istiyorsanız saç renginizden 1-2 ton daha açık bir renk kullanabilirsiniz. Birçok markanın röfle setleri vardır. Bu setlerden birini alabilirsiniz. Röfle işlemine başlamadan önce bunun için ortamı hazırlamanız gerekir. Eski kıyafetler giyebilir veya önlük giyebilirsiniz. Eldiven giyerek ellerinizi boya hasarından koruyabilirsiniz. İlk kez evde röfle yapacaksanız, kit ile birlikte gelen kullanım talimatlarını mutlaka okuyun. Saçlarınız kısaysa kit ile gelen boneyi kullanabilirsiniz, uzun saçlarınız varsa folyo kullanmak daha doğru olur. Bone yöntemi ile dikkat çekecekseniz saçlarınızı geriye doğru tarayın ve başınıza bir bone geçirin ve önden bağlayın.  Setin içinden çıkan aparat ile saçlarınızı eşit aralıklar ile ayırın ve karışımı bu tutamlara uygulayın

Röfle Nasıl Yapılır?

Röfle Nasıl Yapılır? Detayları
Röfle Nasıl Yapılır?
Öncelikle saçınıza uygun renk seçilir. Seçilen renk daha sonra oksijen ile istenilen oranda karıştırılarak belirlenir ve belirli aralıklarla saçın tamamına uygulanır. Son olarak kuaförünüz gerekli görürse, saç açıcıyı uyguladıktan sonra, açıcının saça daha iyi nüfuz etmesi için saçınızı taze bir kat boya ile kaplayabilirsiniz. Saçınızın rengi siyah veya kırmızıysa, röfle yapmadan önce kuaförünüze sormalı ve uygunluğunu kuaförünüze danışmalısınız. Fitil saç modeline devam etmek istiyorsanız 3 veya 4 ayda bir fitil uygulamasını yenilemeniz gerekir.

Röfle Saçların Bakımı Nasıl Yapılır?

Röfleli saç bakımı diğer normal saç tiplerine göre daha detaylı olacaktır Röfle uygulandıktan sonra, saçın doğal bileşiminin protein ve nem içeriğini korumak için aylık keratin bakımı ve nemlendirici bakımları yapılması önerilir. Aynı zamanda evde doğru nemlendirici saç maskeleri kullanarak saç bakımınızı sürdürmelisiniz. Evde uygulayacağınız saç bakımı konusunda ise mutlaka kuaförünüze danışmalı ve ayda bir düzenli olarak uygulamalısınız.
  • Meç: Saçın üzerine paçavra takılarak, saçın tarak veya tarakla birkaç topuz halinde başlıktan çıkarılmasıyla yapılan boyama yöntemidir. Çörekler farklı boyutlarda olabilir.
  • Gölge (Dagrade-Ombre): Saçın istenilen bölgesine farklı renklerin uygulanmasıdır. Belirli bir ölçü ve düzen gerektirmeden saç uçlarına veya saç ortasına yapılan röfle çeşididir.
  • Balyaj: Saçın uçlarından sıcak ve soğuk renk boyalar kullanılarak saç tiftiği yapılarak saçın boyanması yani saça şekil verilmesi işlemidir. Bu alüminyum folyo kullanılarak yapılır.
  • Palet: Vurgulamanın bir diğer şekli olan palet röfle, saçların biraz daha büyük kümelere ayrılarak yapılan renklendirme uygulamasıdır.

Bu habere de bakabilirisiniz

Aline Saç Kesimi

Aline Saç Kesimi

Aline bob muhtemelen bugünlerde en popüler kesim ve asla modası geçmeyecek. Ters bob saç modeli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir