Kolajen, insan vücudunun protein yapısının ortalama üçte birini oluşturan proteinlerinden biridir. Kaslar, kemikler, tendonlar ve bağların yapısını oluşturmakta görev alan kolajen bunların yanı sıra kan damarları, dişler ve gözü oluşturan katmanlarda da bulunmaktadır. Kolajen, tüm dokuları bir arada tutan tutkal gibi görev yaptığı görülür. Kolajen, ismini, Yunancada tutkal anlamına gelen ”kolla” kelimesinden almıştır. Kolajen vücudun kendi kendine üretebildiği bir protein olması bakımından, yaş ilerledikçe kalitesi ve üretim miktarı düşüş göstermektedir. Bu durum yaşlanmanın gözle görülür en büyük etkilerinden biridir.
Farmasi Kolajen Nasıl Kullanılmalıdır?
18 yaşından küçük kişilerin kullanması uygun kabul edilmemektedir. Ortaya çıkabilecek mide sorunlarının önüne geçebilmek için yemeklerden yaklaşık 45 dakika sonra, tok karnına tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Hamile ve emzirme döneminde olanlar için takviye edici gıdaları doktora danışarak ve doktor kontrolünde kullanmaları önerilir.
Farmasi Kolajen Kullananların Yorumları Nelerdir?
Farmasi Kolajen kullanan kişiler yaralarının daha hızlı iyileştiğini gözlemlemektedir. Saç dökülmesi yaşayan kişiler bu şikâyetlerinden gün gün uzaklaşmaktadır. Tırnak diplerinde güçsüzlük yaşayan ve kırılmalara maruz kalan kişilerin tırnaklarına artık gönül rahatlığı ile bakım yapması göz ardı edilemeyecek bir mutluluk sağlıyor. Hayal listesinde spor salonu olan kişiler artık eklem ağrısı çekmeden istediği yerde olabilmektedir. Gençlere ve yetişkinlere ithaf eden bu ürün her 10 kişiden 4 kişide Farmasi Kolajen kullandığı tespit edilmektedir. Kullanan kişilerde 2. Ve 3. Şahıslar tarafından fark edilen olumlu değişiklik müthiş bir geri dönüş sağlamaktadır. Farmasi Kolajen kullanıcılarının genellikle, düzenli kullanmalarının sonucunda kısa sürede olumlu tepkileri ile karşı karşıya gelmekteyiz. Bu olumlu tepkiler gözle görülen sonuçları beraberinde getirmektedir. Bu olumlu sonuçlar: İyileşen dolaşım sistemi, selülitlerde azalma, eklemlerin desteklenmesi, bağ doku onarımı, tırnak ve saç dökülmesinde azalma, kaşların güçlenmesi, kalp sağlığını koruma, sindirim sisteminin rahatlaması, kısa sürede iyileşen yaralar…
Farmasi Kolajen Hapı
Farmasi Kolajen kutusunun içerisinde 30 tablet bulunmaktadır. Her tablette 1000 mg kollajen + 50 mg c vitamini içermektedir. Helal sertifikasına sahip %100 sığır kolejini ile üretilmektedir.
Farmasi Kolajen Ne Zaman İçilir?
Farmasi Kolajen tok karnına olmakla birlikle genellikle yemeklerden 45 dakika sonra tüketilmesi tavsiye edilir.
Yüzde Kolajen Nasıl Arttırlır?
Vücudun salgıladığı kolajeni arttırmaktan önce vücudun kolajen kaybetmemesi esas alınmaktadır. Kaybedilen kolajen proteinin sigara kullanımına, güneşin yeryüzüne dik açıyla düştüğü saatlerde güneşe maruz kalmak, alkol tüketmek ile doğru orantılı olduğu görülmektedir. Bunlara dikkat eden bir kullanıcının bunların yanı sıra kolajen artışında büyük rol oynayan şu besinleri tüketmesinde oldukça yarar vardır. Besinler: Yaban Mersin’i, Sarımsak, Beyaz Çay, C Vitamini, Soya Ürünleri, Fasulye, Kırmızı meye ve sebzeler
Kolajen 2 Nedir?
Kolajen proteinin 16 alt türü bulunmaktadır bunlardan sadece 4 ana türü vücutta en yaygın bulunanlarıdır. Vücuttaki kolajenin %90’ı Tip 1 kolajenden oluşmaktadır ve deri, kemikler, tendonlar, kıkırdaklar, dişler ve bağ dokularının yapılarını oluşturur. Tip 2 kolajen hücresel olmayan kıkırdak matrisi tarafından üretilir. Kıkırdak matrisi, kıkırdak içinde var olan akışkan bir dolgudur. Bağ dokularındaki kıkırdak oluşumuna yardımcı olan tip 2 kolajen eklem sağlığı açısından oldukça önem taşımaktadır.
Kolajen Ne Kadar Süre Kullanılmalı
Ne kadar süre kollajen kullanmalıyım sorusunun cevabı alınacak sonuçlara göre çeşitlilik göstermektedir. 3 ya da 6 ay düzenli olarak kolajen kullanan kişilerde cilde ve eklem dokularına oldukça büyük yarar sağladığı açıkça ortaya konmuştur. 3 ay düzenli kullanılan kollajen 40-45 yaş aralığında olan kişilerde %65 lik kollajen birikimi sağlandığı gözlemlenmiştir. Bu biriken kollajeni vücudun ne kadar süre koruyabileceği genetik faktörlere ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişmektedir. İlgili Haber :
Hindistan Cevizi Mucizesi ve Saça Faydaları