Ana Sayfa / Saç / Jojoba Yağı
jojoba yağı nedir

Jojoba Yağı

Çok uzak ülkelerde yetiştirilen Jojoba yağının insan sağlığı üzerinde bin bir çeşit faydası bulunuyor. Kuş üzümünü andıran görünümü ile küçücük yapısında pek çok faydayı barındırıyor.  

Jojoba Yağı Nedir?

  Jojoba yağı, kozmetik, dermokozmetik ve vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yağdır. Jojoba yağının anavatanı ise Kuzey Meksika, California ve Arizona’dır. Bu üç ülkede yetişen Simmondsia Chinensis bitkisinin özünden Jojoba yağı elde edilir. Zaten bu bitkinin tohum özlerinin yaklaşık olarak yarısı yağ içerir.   Bu bitki hem dişi hem erkek olduğu için tohum oluşma aşamasında her ikisinin de aynı ortamda yetişiyor olması gerekir. 3 yıl sonra filiz vermeye başlayan bu bitki doğru biçimde bakılırsa eğer ortalama 200 yıl kadar yaşayabiliyor.   Jojoba yağının elde edildiği bitki toprağın derinlerine kadar uzanabildiği için toprak altından değerli mineralleri de çiçeğin taşır. Dolayısı ile Jojoba Yağı da son derece sağlıklıdır. Jojoba yağı akışkan bir yağ gibi görünse de içerisinde binlerce mineralli barındırır.  

Jojoba Yağı Faydaları

  Jojoba yağı, içeriğinde bulundurduğu A ve E vitaminleri ile antioksidan sayesinde ciltte kırışıklık oluşmasını önler. Bu sayede cildin genç kalmasına yardımcı olur. Cilde başlıca kırışıklık önlemek adına baştan sona derinlemesine bir bakım yapar. Düzenli bir şekilde kullanılırsa kapalı olan gözenekleri açılmasına da yardımcı olur. En İyi avantajı ise tüm cilt tipleri için uygun olmasıdır. Tamamen doğal olduğu için hiçbir kimyasal içermez ve bu da cildin doğal yollardan bakıma girmesini kolaylaştırır. Hem cildi nemlendirir, hem kırışıklık önler hem de cildin ihtiyaç duyduğu bakımı gerçekleştirir.  Özellikle kış aylarına girdiğimiz bu günlerde yaz aylarında yıpranan cildimizi onarmak, ve kışın kurumasını engellemek için jojoba yağı mükemmel bir üründür.   Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan jojoba  yağı; nemlendirdiği cildi  tazeleyerek  ferahlık verir.  Cilt kurumasını gideren, elastikiyeti artıran ve kırışıklıkları hafifleten;  antibakteriyel ve antioksidan etkili jojoba yağı, yağlı ciltlerde de akneyi yok ederek yağ dengesini düzenler.   Saçtaki kırıkları onaran; canlı, parlak ve ipeksi bir yumuşaklık kazandıran jojoba yağı;  çatlak ve selülit tedavisinde de çok önemli bir yardımcıdır. Tıbbi müdaheleler sonrasında tavsiye edilen jojoba yağı,  eklem ve romatizmal ağrılar, kireçlenme ile iltihaplanmalardaki iyileştirici gücü ile haklı bir üne sahiptir. jojoba yağı faydaları nelerdir

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?  

  Jojoba yağı deri, cilt, saç ve vücut bakımı için gerekli olan tüm mineral ve antioksidan maddeleri içerisinde barındırıyor. Cilde ve saçlara doğal yoldan bakım sağlıyor. Kullanım alanları da oldukça geniştir. Jojoba yağının kullanıldığı alanlar arasında nemlendirici krem, losyon, şampuan, saç bakım kremi, el ve tırnak bakım ürünleri, Saç ve cilt maskeleri gösterilebilir. Bu yağ ürünlerin içerisinde kullanıldığı zaman cilt ve Saç üzerinde gözle görülebilir farklılık yaratıyor.  

Jojoba Yağı Her Cilde Kullanılabilir mi? 

  Jojoba yağı gözenekleri tıkamadığı için her türlü ciltte kullanılabilir. Kuru ciltlere de, yağlı ciltlere de rahatlıkla kullanılabilir. A ve E vitamini bulunduğu için her türlü cilt ile uyum sağlar. İlgili Haber : Saç Sağlığı İçin 3 Mükemmel Ürün  

Jojoba Yağı Ne Zamandır Yaygın?

  Jojoba yağı 1970’li yıllardan beri kullanılıyor. Bu yıllardan sonra kısa süre içerisinde geniş ülkelere yayılmış ve kozmetik, dermokozmetik ürünlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Altın rengi ve şeffaf bir görünüme sahip olan Jojoba yağı fındığı andıran bir kokuya sahip. Hem faydaları hem görüntüsü hem de kokusu ile insanlara çok avantajlar sağlıyor. Sizler de her türlü vücut bakımı için Jojoba yağı kullanabilirsiniz.    

Oshadhi Jojoba Yağı 

  OSHADHI Jojoba Carrier Oil ve OSHADHI Jojoba Gold Sun; katkısız ve saf olması ile dünyada en çok tercih edilen gerçek aromaterapi yağı olarak, ülkemizde de kendine özen gösteren hanımlar ve beylerin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarmıştır.   Özellikle anti alerjik bünyelerin,  E vitamini eksiğini dengeleyerek tamamlayan Oshadhi  Jojoba Carrier Oil, onarıcı ve hücre yenileyici özelliği sayesinde daha sağlıklı ve canlı bir cilt vaat ediyor…   OSHADHI, bitkilerin en iyi yetiştikleri ana ülkelerden organik tarım yöntemleri ile bitki özlerini en uygun yöntemlerle elde eder. Doğal yöntemlerle hazırlanan OSHADHI Aromaterapi yağları, sağlıklı yaşam felsefesini benimseyenlerin ve gerçek aromaterapi tutkunlarının tercih ettiği bir dünya markasıdır.

Bu habere de bakabilirisiniz

trend siyah saç modelleri

Trend Siyah Saç Modelleri

Kadınların en çok tercih ettiği saç rengi siyah saçlardır. Siyah saç rengi her insana yakışmaz. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir