Ana Sayfa / Saç Bloğu / Saç Botoksu Nedir, Nasıl Uygulanır, Kimler İçin Uygundur

Saç Botoksu Nedir, Nasıl Uygulanır, Kimler İçin Uygundur

Saç botoksu nedir? Yıpranmış saçların canlı bir görünüme kavuşması için özel olarak geliştirilen uygulamaya saç botoksu denir. Kadınların sırf daha bakımlı ve güzel görünmek adına yıllardır uğraşmaktan bıkmadığı odak noktasıdır saçları. Bundan dolayı bakımlı saçlara sahip olmak; kadınların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Kimi uzun kimi kısa modeller denemekten kendini alıkoymazken kimileri de bir türlü değiştirmekten vazgeçemediği saç renkleri ile daha havalı görünmek ister. Ancak burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta tüm yapılan bu işlemler sonrasında saçların ne derece yıprandığıdır. Saça yapılan boyama, açma işlemleri sırasında kullanılan kimyasallarve ısı uygulamaları sonrasında yıpranan ve elastikiyetini kaybeden saçlarını eski haline getirmek için uygulanan en etkili yöntemdir saç botoksu. Saçlarınıza gereken protein ve keratin takviyesini sağlayan bu işlem sayesinde gücünü kaybetmiş, kırılmış ve cansız görünen saçlarınızı adeta yeniden yapılandırır. Bu işlem, saçların kıvırcık ya da kalıcı düzleştirmek için kullanılmaz. Ayrıca renk değişikliğine de sebep olmaz. Saç botoksu, daha çok kimyasal içermeyen ve sadece saça bakım yapıp daha sağlıklı görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Saç botoksunun uygulanması oldukça hassas olan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı saç botoksunun etkili bir şekilde uygulanması için bu alanda uzman olanlardan destek almak şarttır. Peki, saç botoksu nasıl uygulanır? İşte detaylar!

Saç Botoksu Nasıl Uygulanmalıdır?

Belirli bir yaştan sonra yüzümüze uygulamaya başladığımız botoks benzer olarak uygulanan bu yöntemin amacı, saç tellerini daha sağlıklı bir hale getirerek koparak kırılmasını önlemektir. Saç botoksu uygulaması sırasında saça aminoasit, protein ve keratin yüklemesi yapılır. Böylece saçların yıpranan bölümleri doldurulmuş olur. Bu işlem sonrasında saçlar daha parlak ve canlı görünür. Ayrıca duş sonrasında yaşanan elektriklenme ve kabarma ya da koparak dökülme gibi can sıkıcı sorunların da ortadan kalmasına yardımcı olur. Ancak bu işlemin kalıcılık süreside sınırlıdır. Yılda ortalama olarak en fazla 5-6 ay kadar kalıcılık sağlandığından tekrarlanması gerekebilir. Eğer sizde saçlarınızın olduğundan daha sağlıklı görünmesini istiyorsanız senede en az 2 kere bu işlemi yaptırmalısınız. Ayrıca dikkat edilmesi gereken en önemli husus, bu işlemi evde kendi kendine boya yapar gibi yapamayacağınızdır. Bunun için kaliteli ve işini iyi yapan uzman bir kuaför bulup saç botoksunu ona uygulatmalısın. Yapılan işlem sırasında kullanılan malzemenin de doğru tercih edilmesi çok önemlidir. Temiz saça yapılması gereken bu işlem sonrasında bakımlarını düzenli bir şekilde yaptırmak, istediğiniz sonucu daha net almanıza yardımcı olur. Benzer İçerik : Sonbahar Saç Modelleri

Saç Botoksu İşlemi Kimlere Uygundur?

Uzun zamandır çok fazla kuaföre gidiyorsun, sık sık fön çektiriyor ya da maşa yaptırıyorsun. Hatta canın sıkıldıkça saç renginle oynuyorsun belki. Peki sen bütün bunları yaparken saçlarının eski sağlığını kaybettiğini biliyor muydun? Yapılan her işlem sonrasında eski gücünü kaybeden saçlar nasıl eski haline gelir? Saç botoksu! Evet, kırılan saç uçların ya da cansız ve sönük görünen saçların varsa eğer sende bu işlemi mutlaka yaptırmalısın.  Böylece saçlarınızın çok daha canlı bir görünüme kavuşmasını mümkün kılarsınız! Saçlarına şöyle bir aynada baktığında durumun farkına varıyorsan, sende bu kervana katılmışsın demektir. Bu bakımın ne kadar iyi geldiğini fark ettiğin zaman vazgeçilmez ritüelin olacağına kuşkun olmasın. Her kadın dolgun, canlı ve sağlıklı bir saç görünümüne kavuşmak ister. Saç botoksu tedavisi ile bu sorunlar artık ortadan tamamen kalkıyor ve bakımlı görünen saçlar hayal olmaktan çıkıyor.

Bu habere de bakabilirisiniz

Röfle Nedir? Hakkında Detaylar

Röfle Nedir?

Röfle Nedir, Saç telleri arasından güzel topuzlar seçilerek saç renginin 1 tondan 6 tona kadar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir