Ana Sayfa / Makyaj Bloğu / 2019 Kaş Modası
2019 Yılı Kaş Modası

2019 Kaş Modası

Yüzünüzün ve ifadenizin en önemli noktası kaşlar, ne yazık ki en fazla hata yapılan bölge. Sizin için kaş şeklinizi düzeltmek ve trendlere uymak için faydalı bir rehber hazırladık. Dönem dönem çok ön plana çıkmasa da son yıllarda güzellik trendlerinde en önemli değişime sahip olan ayrıntı kaşlarımız olsa gerek. Twiggy döneminin ince yay formları için ip, ağda ya da cımbızla alınan kaşlar, bugün yerini gür kaşlara bıraktı.

Kalın ve gür kaşları podyumdan sokaklara döken top model Cara Delevingne’ye bunun için teşekkür borçluyuz. Ancak Cara’nınki gibi güzel ve gür kaş şeklini elde etmek için hata yapmamalısınız. Kaşlarınızın genel şeklini korumalı, bu şeklin dışında kalan asi kılları cımbızla almalısınız.

Yüz şeklinizin en önemli referansınız olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Tüm kadınların en takıntılı olduğu nokta kaşlardaki kavis. Bunu elde etmek için dövme yönteminden kaş boyası kit’lerine kadar farklı alternatifler mevcut. Ancak kaşlarınızın doğal kavisi ne kadar dik açılıysa o kadar iyi. Bunu kendi başınıza denemek yerine profesyonel bir uzman yardımıyla belirlemelisiniz. Çünkü doğru açı ve doğru bir kaş tasarımı size en az 10 yaş genç gösterebilir.

 

Kaşlara Nasıl Şekil Verilir?

Kaşlara şekil vermek Kaşların dik açı yapacağı yer, kaşın başlangıcından sonraki üçte ikilik noktası  olmalı.

BAŞLANGIÇ Bir kalem ya da cımbızınızı burnunuzun yanından kaşınızın başlangıç noktasına doğru dik tutun. Bu nokta kaşlarınızın ideal başlangıç noktasıdır. Iki kas arasındaki fazlalıkları işte bu noktaya kadar almalısınız.

TEPE NOKTA Şimdi kaleminizi yine burnunuzun yan tarafına yerleştirin ve gözbebeğinin tam ortasından geçecek şekilde çapraz olarak tutun. Kalemin ucunun geldiği nokta kaşın en tepe noktasıdır, yani açının en dik olacağı kavis noktası…

SON BÖLÜM Kaşınızın nerede bitmesi gerektiğine geldi sıra… Şimdi yine kalemi burun kenarına koyun. Kalem yatay olarak gözün tam bitim noktasından geçmeli. Kalemin dokunduğu noktadan sonraki kaş kıllarını almalısınız, kısa kalıyorsa uzatmalısınız.

Kaş Şekilleri Nelerdir

Kaş Stilinizi Oluştururken Elinizin Altında Olması Gereken Yardımcılar

Kaş stilinizi oluştururken bu 5 ürüne ihtiyaç duyacaksınız.

KAŞ TARAĞI Bir tarafı kıl firçalı, diğer tarafı plastik tarak şeklinde olan kaş tarağı, olmazsa olmaz. Kıl firça, kaşları yukarı doğru tarayıp uzun kaşları kesmeniz için gerekli. Tarak bölümü ise daha sonra tarayıp şekil vermeye yarıyor.

MAKAS Çok uzun kaşları kesmeniz için tıpkı manikür makası gibi bir küçük makasınız olmalı. Kaşları kısaltmak için özel olarak geliştirilmiş makaslardan bir tane edinin.

ÇERÇEVE KALEMİ Kaşlarınızı almadan önce hangi kılların fazla olduğu konusunda endişe duyuyorsanız, beyaz bir çerçeve kalemiyle kaşlarınızın hattını önceden çizin. Bu çizginin dışında kalanları alın

CIMBIZ Uç kısımları üçgen olan cimbızlar çok daha iyi kaş alırlar, aklınızda olsun. Kılları çıkış yönüne doğru almayı ihmal etmeyin.

VURGULAYICI Tüm işlemler bittikten sonra sedefli bir beyaz kalemle kaş altlarını vurgulamayı unutmayın. Kalemi tüm kaş altına uygulayın.
Kaşınızın nerede bitmesi gerektiğine geldi sıra… Şimdi yine kalemi burun kenarına koyun. Kalem yatay olarak gözün tam bitim noktasından geçmeli. Kalemin dokunduğu noktadan sonraki kaş kıllarını almalısınız, kısa kalıyorsa uzatmalısınız.


Bu habere de bakabilirisiniz

Kolajen Nedir

Kolajen, insan vücudunun protein yapısının ortalama üçte birini oluşturan proteinlerinden biridir. Kaslar, kemikler, tendonlar ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir